Tipuri de pliseu realizate în atelierul CATMade

Plisatul ca tehnică este folosit din cele mai vechi timpuri pentru înnobilarea materialelor și implicit pentru a obține piese vestimentare mai frumoase, mai complexe, mai interesante.
Tehnica pe care o folosim pentru a plisa este una veche, autentică, folosită doar la marile case de modă, iar materialele sunt tratate cu grijă și atenție. Materialul neted se transformă într-un fel unic prin plisare. 
Facem totul cu pasiune și multă atenție!
Nu ne folosim de utilaje, întreg procesul se realizează manual, iar prețurile stabilite sunt minime în raport cu volumul de muncă și etapele necesare.  

In cele ce urmeaza puteti vedea tipurile de pliseu pe care le realizam si cateva intrebari frecvente cu privire la acest subiect. Găsiți, de asemenea, și prețurile pentru un panou de pliseu - prețul se referă la manoperă, pentru materialul gata croit și finisat.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm sa ne contactați prin formularul de contact de pe site sau pe WhatsApp la numărul 0746071717. 

Solat scurt sau lung

SOLAT - un panou este un semicloș (jumătate de cerc) din care se poate obține o fustă*.

Cele două variante sunt:
* SCURT (lungime maxim 70 cm) – preț: 120 lei
LUNG (lungime maxim 118 cm) – preț: 140 lei


Acesta este cel mai frecvent folosit tip de pliseu, flatând silueta feminină, datorită croiului în cloș care nu adaugă volum în zona taliei însă permite amploare în partea de jos a fustei.

(*Dacă se folosesc materiale mai fine precum voal sau tulle, este posibil să fie
nevoie de mai mult de un panou plisat pentru a obține o fustă suficient de amplă.)

Contact

Solat cu model in relief

Un panou este un semicloș (jumătate de cerc) din care se poate obține o fustă. Lungimea maximă este de 70 cm, iar manopera pentru plisat un panou este de 300 lei.

Contact

Solat cu trei dimensiuni de pliseu

Solat în relief, cu pliseu de trei latimi diferite, cel mai lat fiind spre tiv. Lungime maximă 118 cm, preț - 300 lei/panou.

Contact

Solat cu pliseuri late

Lungime maximă de aproximativ 65 cm. Un panou este un semicloș (jumătate de cerc) – preț per panou 90 lei.

Un singur panou este suficient pentru marimile S/M. Pentru dimensiuni mai mari ale taliei pot fi necesare două panouri pentru a păstra lungimea.

Contact

Pliseuri drepte, paralele

Un panou are 245x70 cm neplisat și este suficient pentru o
fustă. Preț: 90 lei/panou.

Contact

Pliseuri paralele in relief

Pliseuri paralele de aproximativ 1 cm, cu model în formă de romburi în relief. Un panou are aproximativ 85x270 cm neeplisat, și se obține pliseu pentru o fustă cu lungimea de maxim 80 cm. Preț/panou: 300 lei.

Contact

Pliseuri paralele de aproximativ 1 cm

lungimea maximă a fustei de 115 cm. Un panou are aproximativ 115x150 cm. Lungimea aleasă a fustei poate fi și mai mică, costul per panou rămâne același, 120 lei.

Pentru o fusta sunt necesare minim doua panouri.

Contact

Pliseuri paralele de alte lățimi

Pliseuri paralele de alte lățimi (3,5 cm, 5 cm sau lățimi personalizate), cu muchia pliseului într-o singură direcție. Preț/panou suficient pentru o fustă: 90 lei pentru dimensiunile standard. Se pot realiza si dimensiuni atipice, pretul se calculeaza in functie de model.

Contact

Intrebari frecvente

PUTEȚI PLISA MATERIALUL CLIENTULUI? Desigur! Tarifele de mai sus se referă la plisarea materialului trimis de client gata croit după instrucțiunile pe care le oferim noi și finisat. Dacă aveți nevoie să croim și finisăm noi materialul, se adaugă o taxă de la 25 la 50 lei în funcție de tipul de material.

Procedeul implică anumite riscuri și apariția unor mici defecțiuni în material. Situațiile acestea sunt rare și de înțeles dat fiind natura manuală a întregului proces.

ATENȚIE! Pentru toate modelele solate (1-4), când se croiește materialul NU se elimină zona din centru, care marchează talia. Aceasta se taie după plisare. Va rugam sa ne contactati inainte de a croi materialul pentru a stabili detaliile necesare.

COLABORAȚI ȘI LA DISTANȚĂ? Da. Discutăm toate detaliile, expediați materialul prin curier (atelierul este în Baia Mare) și achitați în cont contravaloarea facturii. În termenul stabilit de comun acord, revenim cu poze cu pliseul și îl expediem. Taxa de expediere este achitată de client fie la curier, fie în avans, odată cu valoarea facturii (detaliu pe care îl stabilim înainte de a factura).


CE TIP DE MATERIALE SE POT PLISA? Noi putem plisa orice tip de material. Pliseurile se mențin cel mai bine în timp pe materiale sintetice. Pliseurile pe materiale naturale cum ar fi lâna sau mătasea au nevoie de îngrijire specială și nu rezistă în contact cu umiditatea. Așadar, pliseurile pe astfel de materiale sunt reușite, însă trebuie purtate cu grijă și atenție. Nu recomandăm plisarea unor materiale precum bumbac,
vâscoză sau materiale sintetice cu grad ridicat de elasticitate. Pentru pliseuri personalizate (mâneci, elemente decorative etc.), vă rugăm să ne contactați cu detalii ca să vă putem comunica prețul în funcție de necesități.

Pentru cantități mai mari, vă rugăm să ne contactați pentru oferte personalizate de preț.

CONTACT: 0746071717 - Corina